ENGLISH עברית ESPAÑOL DEUTSCH
Quality Immigration Services ברוכים הבאים
פורום | הרשמה | כניסה

פורום הגירה ואזרחות אירופאית
דיון זה נפתח לאחר כניסתך האחרונה נושא במועדפים מנוי ותיק או לקוח של החברה הוזהר עקב התנהגות בלתי הולמת
לדיון נוספו תגובות לאחר כניסתך האחרונה דיון חם: מספר רב של תגובות מומחה חיצוני הושעה בעקבות הפרת תקנות האתר

נושא: אזרחות ספרדית לאחר תושבות קבע
21/11/2012 (16:17)
שלום,

מה התהליך לקבלת דרכון אירופאי
אחרי שיש כבר "תושב קבע" בספרד?

כמה זמן זה לוקח?

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
21/11/2012 (16:21)
הליך אזרוח בספרד, במידה ואין שייכות לקבוצות הקלה, תקף לגבי תושבים שגרים עשר שנים בספרד. מכיוון שתעודת תושב קבע ניתנת לאחר חמש שנים, זה אומר שארבע שנים לאחר קבלת התעודה הנ"ל ניתן לבקש תור בביהמ"ש/רשם אזרחי (תלוי ביישוב). ההליך אורך כשנה וחצי. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: פתיחת עסק בברצלונה
13/11/2012 (8:40)
בעלי ואני מעוניינים לפתוח עסק בברצלונה, אין בידינו אזרחות אירופאית רק ישראלית, אילו אשרות אנו צריכים להוציא כדי לפתוח שם עסק כמה זמן לוקח לקבל את האשרות והאם אפשר לפתוח שם עסק עם שותף מקומי ותוך כדי להוציא את האשרות . ושאלה נוספת יש לנו ארבעה ילדים האם יהיה ניתן לרשום אותם לבתי ספר גנים? וכמובן מה לגבי נושא הבריאות,
תודה מראש.

מיכל
מנוי פעיל
הוספת תגובה
14/11/2012 (10:23)
בוקר טוב, פתיחת עסק אינה עניין של מה בכך, האשרה לה אתם זקוקים היא אשרת עצמאים (PERMISO DE RESIDENCIA Y TRABAJO POR CUENTA PROPIA). כיום לוקח כחמישה חודשים לקבלה. לשם כך יש להציג בשגרירות ספרד בארץ פרויקט הכולל סוג העסק מטרתו, נתונים פיננסים, גודל השקעה צפי רווחים וצפי העסקה של מקומיים. בשנים האחרונות, מטעמים מובנים, הנקודה האחרונה חשובה מאוד. אם אתם מתכוונים להעסיק אנשים שכבר גרים בספרד (אזרחים או תושבים חוקיים), הסיכויים לקבלת האשרה גדלים. עכשיו, בצפי כמובן שיש לעמוד. במידה ולא עומדים בו, אישור העבודה לא יחודש לאחר שנה אלא אם יש לכם הסברים משכנעים מאוד. ניתן לפתוח עסק יחד עם שותף מקומי, אבל זה לא יזכה אתכם באשרת מגורים. בכל אופן, הליך קבלת אשרה נעשה בארץ ולא בספרד. ברגע שהתקבלה אשרה והגעתם לספרד, כמובן שאתם זכאים לרשום את ילדיכם למערכת הלימוד (ציבורית או פרטית) ולגישה למערכת הרפואה הציבורית. יש לציין ששפת הלימוד בבתי הספר הציבוריים בברצלונה, וקטלוניה בכלל, היא קטלונית. כנ"ל לגבי בתי ספר פרטיים אלא אם הם מיועדים ללימוד בשפה שונה. עם זאת, הילדים ביניהם נוהגים לדבר ספרדית. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
14/11/2012 (11:13)
תודה על התשובה
שאלה נוספת, זה לא מובן מאליו שכדי לנהל את העסק צריך להיות נוכחים בספרד? אנחנו מעוניינים לפתוח מסעדה.
ושאלה נוספת אפשר לבקש את שתי הבקשות בו זמנית?
תודה מראש.

מיכל
מנוי פעיל
הוספת תגובה
14/11/2012 (11:19)
ועוד שאלה, השותף הספרדי יכל לפתוח את העסק על שמו ואנחנו יכולים רק להשקיע את הכסף כמובן שהכל מגובה בינינו אצל עו"ד בעינייני הזכויות של כל אחד בנפרד, ורק אחרי שהמסעדה עומדת לבקש בקשה לעבור לספרד?
תודה

מיכל
מנוי פעיל
הוספת תגובה
19/11/2012 (17:01)
במקרה כזה לא תקבלו אשרת עבודה ומגורים. האפשרות הטובה יותר היא שהשותף יבקש "להעסיק" אתכם ע"מ לקבל אשרת עבודה רגילה (שכירים). אולם אז רק לאחר שנה תוכלו להפוך לשותפים כלפי החוק (שינוי הסטטוס לעובד עצמאי).

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: דרכון ספרדי
13/11/2012 (9:02)
ברצוני לברר עבור ההורים של אשתי אפשרות לקבלת דרכון ספרדי. סבא וסבתא של אשתי נולדו בספרד, יש לנו דרכונים שלהם ואף תעודת חייל של סבא שלה בשירות צבא ספרד

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
14/11/2012 (10:29)
שלום, הוריה של אשתך, בהנחה שנולדו מחוץ לספרד, אינם זכאים לאזרחות מקור ספרדית. עם זאת, גם הוריה של אשתך וגם אשתך במידה ויום אחד יעברו/תעברו לגור בספרד (באופן חוקי), יהיו זכאים להליך אזרוח מקוצר מאוד. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
14/11/2012 (11:40)
אם אין בידינו אזרחות כיצד ניתן לעבור לגור בספרד באופן חוקי?

GKAKUN
מנוי פעיל
הוספת תגובה
19/11/2012 (16:57)
ברגע שאינך זכאי לאזרחות מקןר, האפשרות היחידה לקבל אזרחות ספרדית היא התאזרחות. ע"מ להיות זכאי להתאזרח יש לחיות במדינה ולעבוד בה במשך X שנים. בד"כ מדובר בעשר שנים, במקרה של אשתך קיימת הטבה מבחינת השנים עקב היות הסבים אזרחי ספרד. אולם עדין מדובר בהליך אזרוח רגיל ע"ב תושבות חוקית. ההגעה לספרד וההתישבות בה אינה שונה מזו של כל אדם אחר (איתור מעסיק, אשרת עבודה וכו').

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: עבודה באנדורה כמדריך סקי
13/11/2012 (9:12)
שלום רב, שמי חגי ואני מדריך סקי (בוגר קורס בצרפת, אם זה משנה לצורך הענין). מעונין לעבוד באנדורה באתרי סקי, כמדריך, עוזר מדריך או עבודות קשורות. אני מכיר שם אנשים מהקורס אבל אין לי אזרחות מלבד הישראלית. תודה מראש!

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
14/11/2012 (10:32)
אתה חייב במעסיק שיזמין אותך. הבעיה היא שאנדורה עמוסה במדריכי סקי ואנשים שמעוניינים לעבוד בתעשיה המקומית (סקי/מלונאות/תיירות בעיקר), ולכן אם אתה מכיר כפי שאמרת אזרחים מקומיים המלצתי היא שתיצור עמם קשר ישיר. בהליכים המנהליים נוכל לעזור לך אנחנו. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות ספרדית
13/11/2012 (9:01)
סבא שלי עלה מספרד בשנות החמישים. הוא גר במלייה שנמצאת בחלק הצפון אפריקאי שבשליטה ספרדית. הנני מעוניין להתחיל בהליך קבלת אזרחות ספרדית.
אשמח אם תחזרו אליי בהקדם.

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
14/11/2012 (10:26)
שלום רב, מכיוון שנולדת בארץ אינך זכאי לאזרחות מקור ספרדית. במידה ויום אחד תעבור לגור בספרד על אשרה כלשהי (מלבד לימודים), תהיה זכאי להתחיל בהליכי אזרוח כעבור שנה. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: חישוב ה90 יום והחצי שנה
5/11/2012 (12:06)
שלום

השאלה הי לגבי חישוב 90 יום שהייה בחצי שנה.

ב10.07.2012 הגתעתי לגרמניה למשך 50 ימים. ב29.08.2012 חזרתי לישראל כלומר נותרו לי 40 יום שהייה בחצי שנה "המסתורית"

השאלה היא לגבי "החצי שנה" מתי היא מתחילה ומסתיימת? האם היא אינדיבידואלית לכל אדם ומתחילה מרגע שהגיע לגרמניה או אירופה (במקרה שלי 10.07.2012) או נגיד מ1 בינואר וחצי השני מהראשון ביולי?
אני מקווה מאוד שתוכלו לענות לי על השאלה
תודה מראש
ניר

NIR4A
מנוי פעיל
הוספת תגובה
6/11/2012 (15:24)
חצי השנה היא אכן איניווידואלית לכל אדם. באופן כללי עליך לספור אחורה את מספר הימים ששהית בגרמניה (ובאיזור שנגן בכלל) בחצי השנה האחרונה, העניין הוא שלעתים קרובות החישוב די מסובך ואם עושים אותו נכון אפשר להרוויח ימים.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: מעבר לאיטליה
4/11/2012 (18:06)
שלום לכולם,
אני ובעלי עוברים בקרוב לאיטליה לשם לימודים מקצועיים שלי. אנחנו אזרחי ישראל ולבעלי גם אזרחות גרמנית. מעיון באתרים השונים וטלפונים לקונסוליה האיטלקית בירושלים קיבלנו מידע סותר לגבי הפרוצדורה שעלינו לעבור.
בתור נשואה לאזרח האיחוד מהן זכויותיי וחובותיי?
מהו חוק איחוד משפחות?
האם עלי להוציא ויזת סטודנט רגילה או לקבל אשרת שהות באיטליה?
בנוסף- האם מישהו יודע מה תהליך הכניסה עם כלב לאיטליה?

תודה רבה, דפנה

דפנה
מנוי פעיל
הוספת תגובה
6/11/2012 (15:17)
שלום רב, ניתן להניח שהמידע הסותר מקורו בכך שאת מגדירה את מטרת המעבר כמעבר לשם לימודים מקצועיים. בעוד שבפועל יכול להיות שזה כך, עליך להגדיר את המעבר כמעבר של בת זוג של אזרח אירופאי יחד עם בן זוגה (מה שנקרא במקרים מסוימים איחוד משפחות, מושג מוטעה, בעיקר במקרים כמו שלך). בתור נשואה לאזרח האיחוד, באפשרותך לעבור יחד איתו לכל אחת ממדינות האיחוד לשם מחיה, עבודה, לימודים וכו'. זכויותייף שווים לזכויותיו, כל עוד את איתו. בהיותכם תושבי איטליה, זכויותיכם וחובותיכם בנושאים היומיומיים הינם כשל אזרחי איטליה. אינך זקוקה לכל אשרה שהיא, לא סטודנט ולא אחרת. לגבי כניסת כלב לאיטליה, הצטיידי מראש בתעודות חיסונים מתורגמים לאיטלקית.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות רומנית
3/11/2012 (21:55)
שלום רב, אני מחזיק באזרחות רומנית (כולל דרכוןו) ורציתי לדעת מהו משך הזמן ו/או התנאים שיש לעמוד בהם כדי שלאשתי תהיה גם אזרחות רומנית

RANRAN
מנוי פעיל
הוספת תגובה
4/11/2012 (7:57)
עליכם לגור מספר שנים ברומניה לשם כך.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: מאורס לאישה מספרד
3/11/2012 (9:43)
אני מעונין לותר על האזרחותהישראלית שלי ולאוצי אזרחות ספרדית אני מאורס לאישה מספרד

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
3/11/2012 (9:45)
שלום, עליך להנשא לה ולהתגורר בספרד שנה אחת, לאחר מכן להגיש בקשה לאזרחות ולהמתין כשנה וחצי נוספות במהלכן עליך להציג כתב ויתור עקרוני על האזרחות הישראלית. בברכה

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
3/11/2012 (9:46)
הדרכון שלי נלקח עכב חוב של אבא שלי אני נמצא עכשו בישראל ללא אישור יצא מהארץ ואבי נפטר לפני חודשיים וארוסתי נמצאת אתי בארץ אני מעוניין לדעת איך עושיים את זה מכאן תודה

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
3/11/2012 (9:47)
לא ניתן לוותר על האזרחות הישראלית ללא אזרחות נוספת, ולא ניתן לבקש אזרחות ספרדית מבלי לגור בספרד בין שנה ביום ההגשה לשנתיים וחצי ביום ההשבעה, באופן חוקי ובתנאי שאתה נשוי לאזרחית ספרד.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: Spanish Passport
3/11/2012 (9:40)
hi.i am an israeli citizen. i live in barcelona for 7 years now, more then 3 with "permiso de residencia por cuenta propia" because of my business. i would like to apply for a spanish passport, and would like to talk to you regarding the options of doing it soon.
thanks

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
3/11/2012 (9:41)
Good day,
Unless you are married to a Spanish citizen or have parents or grandparents of Spanish descent, I'm afraid you will have to wait 7 more years (understanding the first 4 years in Spain you were undocumented).
Regards,

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: שהיה באירופה
3/11/2012 (9:37)
שלום,

אשמח אם תוכלו לענות על שאלותי-

בשנתיים האחרונות הייתי סטודנטית באוסטריה. תוקפה של אשרת הסטודנט שלי פג באמצע ספטמבר, במהלך שהותי בגרמניה. מהקונסוליה האוסטרית בישראל נאמר לי מבעוד מועד שהסטטוס שלי מתעדכן אוטומטית ל"תייר" ויש לי 90 יום לשהות באיחוד.

כרגע אני בגרמניה, מחפשת עבודה ברחבי אירופה במקצוע שלי שהוא ריקוד.
קיבלתי הזמנה להצטרף לפרוייקט בבריסל שיתחיל בדצמבר. כלומר, אעבור מגרמניה לבלגיה ואכנס לתהליך הנפקת ויזת עבודה או אמן שם.

הנושא לגביו אני מבולבלת מאוד הוא נושא ה90 יום -

ממקור אחד נמסר לי שאני יכולה במעבר ממדינה למדינה "לאפס" את 90 הימים - כלומר שיש לי 90 יום "חדשים" במעבר.
מקור שני אומר שמדובר ב90 יום בחצי שנה לכל האיחוד, לאחר מכן עלי לצאת.

מה קורה במעבר מגרמניה לבלגיה? האם ספירת הימים שלי נשארת, או שאם אחתים את הדרכון בבלגיה, יהיו לי 90 ימים חדשים בבלגיה?

האם זה משנה אם אני מגיעה מגרמניה או מישראל?

תודה רבה

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
3/11/2012 (9:38)
שלום רב,
עפ"י החוק היבש השהיה באיזור שנגן היא עד שלושה חודשים בחצי שנה.
בפועל ניתן לאכוף זאת בעיקר כשמדובר בשלושה חודשים רציפים, כשכאמור עליך לצאת את איזור שנגן ולא לחזור אלא לאחר שלושה חודשים נוספים.
עם זאת ישנן מדינות, כגון ספרד, שלא אוכפות בפועל את התנאי של חצי השנה, אבל כן אינן מאפשרות שהות של יותר משלושה חודשים.
גם גרמניה וגם בלגיה באיזור שנגן, כך שאין "איפוס" בין שתי המדינות. כמובן שהגעה מישראל היא שונה.
עם סיום אשרת סטודנט, במידה ולא הוגשה בקשה לאשרת שהות נוספת או שונה, הסטטוס אכן מתעדכן לסטטוס תייר.
בברכה

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: רילוקיישן לאנגליה
15/10/2012 (22:42)
שלום,

אני עומדת להתחיל בהליכי קבלת ויזת שהייה מטעם העבודה באנגליה. כרגע בן זוגי(לא נשואים) כבר קיבל ויזת שהייה מטעם עבודתו (פוסט דוקטורט) והוא כבר עבר להתגורר שם, עד שאקבל את הויזה כמה פעמים מותר לי להיכנס לאנגליה? האם כדאי להגיש multiple visits visa באופן זמני? מה דרך הפעולה הכי טובה במצב הביניים הזה?

בתודה מראש

לילך
מנוי פעיל
הוספת תגובה
3/11/2012 (9:33)
בוקר טוב, מה שחשוב הוא שפקידי מעבר הגבולות לא יחשדו שאת מתכוונת להשאר, ולכן עדיף להכנס כתיירת לכל דבר מבלי לומר דבר על ההליכים שאת מתכוונת לעבור. יותר מכך, הייתי עומדת בתור בנפרד מבן הזוג בעת הכניסה למדינה. מכיוון שאינך מתכוונת לעבור על אשרת בן זוג אלא על אשרת רילוקיישן, לא אמורה להיות בעיה כללית בסוג זה של מעבר. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה

 
 תוכנת ע''י MEDIAWEISZ