ENGLISH עברית ESPAÑOL DEUTSCH
Quality Immigration Services ברוכים הבאים
פורום | הרשמה | כניסה

פורום הגירה ואזרחות אירופאית
דיון זה נפתח לאחר כניסתך האחרונה נושא במועדפים מנוי ותיק או לקוח של החברה הוזהר עקב התנהגות בלתי הולמת
לדיון נוספו תגובות לאחר כניסתך האחרונה דיון חם: מספר רב של תגובות מומחה חיצוני הושעה בעקבות הפרת תקנות האתר

נושא: מעבר לספרד
4/8/2013 (9:41)
שלום,
אני עוברת עם בן זוגי לספרד (מדריד)
אני ישראלית עם אזרחות גרמנית (ות.ז. גרמנית) ובן זוגי ספרדי
חשבנו להרשם כ Pareja de hecho, ורציתי לדעת אילו זכויות בדיוק הדבר מקנה לי/לנו?
ואילו מסמכים עלי להביא כדי להרשם כזוג?
מאחר ויש לי אזרחות גרמנית אני לא זקוקה לאישור שהיה או עבודה אבל חשבנו שכך אולי אני אוכל לקבל ביטוח בריאות, הוא יקבל הקלות במס ושאולי בעתיד הדבר יקל עלינו כשנרצה להתחתן ולהקים משפחה (רישום ילדים).
(הבנו שבמדריד יש חוקים נוקשים וזמן רב לחכות, ולכן חשבנו להרשם במחוז בצפון ממנו הוא מגיע).
אני אשמח לשמוע אם יש לכם מידע על התהליך
תודה מראש!

MIPMIP
מנוי פעיל
הוספת תגובה
5/8/2013 (9:01)
שלום רב.

כל הרשום להלן זה בהנחה שאתם מגיעים מהארץ.

ראשית חשוב לברר מה כוונת המשורר במושג "Pareja de Hecho". ישנם איזורים בהם הכוונה לרישום לצרכי הצגה בציבור ולא לצרכי הכרה משפטית. באותם איזורים, משתמשים במושג Pareja Estable No Casada ע"מ לתאר את מה שאת מבקשת. שכן ההבדל בין Hecho ו Derecho הוא בדיוק בכך שקיימים זוגות שלא רוצים להיות קשורים בצורה חוקית, רק הצהרתית (ואז כמובן שאין זכויות רפואיות וכו'). ישנם איזורים, כגון Extremadura, בהם לקחו את החוק צעד אחד יותר: מכיוון שעם חלוף השנים זכויות זוגות מוכרים משתוות לזכויות זוגות נשואים, הם הכניסו את שתי ההגדרות תחת חקיקה אחת: Parejas Estables (ז"א: "זוגות יציבים", בין אם נשואים ובין אם לא). כשמי שאינו מעונין בכך, יכול להצהיר על עצמו כ Pareja de Hecho, אולם במקרה זה מדובר ברישום הצהרתי בלבד. לכן, חשוב לברר בכל איזור למה הכוונה לפני שנגשים לרישום. אני אתייחס למה שאת מתכוונת כ"זוג מוכר".

תאורטית ע"מ להרשם כזוג מוכר, יש להציג הוכחה לכך שבמדינה ממנה אתם באים התגוררתם זמן מסוים יחד. ברוב המחוזות מדובר על בין שנה לשנתיים, עפ"י קביעת הרשם המקומי. האפשרות הנוחה ביותר להוכחה שכזאת, היא הצגת חשבונות משותפים, חוזה שכירות וכו' בשגרירות ספרד בתל אביב, ולבקש תעודה שמעידה על מגורים משותפים (בתשלום). אחרת, תצטרכו לגור יחד בספרד כשנה-שנתיים טרם הרישום.

לגבי הרשמה במקום שונה מזה בו אתם מתכוונים לגור: בספרד לא קיים חוק פדראלי (במידה מסוימת) המסדיר את הרישום כזוג מוכר. לכן, כל מחוז מפעיל רשמים משלו, כשהחוק נקבע ברמה האוטונומית. אם תעברו למדריד, לא תוכלו לבסס את ההליכים על רישום באיזור אחר.

הקלות שברישום תלויה בעיקר בכל איזור, כשההקשחות שהוצגו לאחרונה הן עקב מקרי תרמית רבים, בהם אזרחים לא אירופאים שילמו לבעלי אזרחות אירופאית ע"מ להרשם כזוג ולקבל NIE. ישנם איזורים בהם אם שני בני הזוג הנם אזרחי איחוד, או אם לשני בני הזוג יש כבר NIF, ההליך קצר יותר. כשאת נרשמת, עשי זאת כאזרחית גרמניה (שזה גם כך חובה, אולם לא כולם מודעים לכך).

לגבי ביטוח לאומי: אם רק אחד מכם עובד, יש לרשום את השני כ beneficiario. אם עושים לכם בעיות כי אתם לא נשואים, תאיימו לתבוע. בית המשפט החוקתי דן בימים אלו בהבדלים שביחס בין משרדים של הביטוח הלאומי באוטונומיות השונות. אם אף אחד מכם לא עובד, על בן זוגך להצהיר ברישום No Supera Limite de Rentas, ועל בסיס זה תרשמי את כ beneficiaria.

כל זאת נעשה לאחר שהוצאתם NIE (את ע"ב היותך אזרחית גרמניה), שעל בסיסו אתם מבקשים ממשרד האוצר (Hacienda) מסמך הנקרא Certificado de Imputaciones. איתו, בנוסף לתעודת הרישום וטופס Prestación de Asistencia Sanitaria אתם ניגשים לביטוח הלאומי (ברוב באיזורים יש לקבוע תור מראש).

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
6/8/2013 (7:08)
תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה
היא בהחלט עוזרת לנו עד מאד (גם אם בן הזוג ספרדי, הוא לא בהכרח מבין במדיניות הגירה)
אנחנו נאגד את כל המידע ונבדוק מה הדרך שמתאימה לנו ביותר

MIPMIP
מנוי פעיל
הוספת תגובה
6/8/2013 (13:57)
בכיף.
רבים מלקוחותינו ספרדים שאינם מבינים במדיניות הגירה.
ואנחנו איננו מבינים ברפואת שיניים

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: ביקור כאמן במדינות שנגן
4/7/2013 (18:50)
שלום
שמי ליאור - אמן במה בתחום המחול/תאטרון/מוסיקה. בעל דרכון ישראלי. אני פונה אליכם במספר שאלות
1. הוזמנתי ללמד ולהופיע במספר מדינות באירופה. האם מותר לי לקבל שכר עבור אמנותי? האם יש צורך בויזה מיוחדת או שהויזה הרגילה/אוטומטית מספיקה? האם אמנות בתשלום מוגדרת כ"עבודה" ומחייבת ויזה מיוחדת?
2. האם מותר לי לקבל "החזר הוצאות" ממזמיני - תשלום כרטיסי טיסה, שהיה, אוכל, אש"ל? איך? (האם עליהם לשלם ישירות, או שאני משלם ומקבל החזר מהם?)
3. אני מתוכנן לשהות באירופה במספר מדינות שנגן לרצף של פעילויות ופסטיבלי אמנות סה"כ כ-95 יום. הסדר: גרמניה, שוייץ, גרמניה, פולין, ספרד, גרמניה, פולין, אוסטריה. מהן האפשרויות העומדות בפני או הנהלים שעלי למלא כדי לעמוד בחוקי ההגירה.
* ראיתי באתר שגרירות גרמניה שאפשר להאריך את הויזה המקורית לעוד 90 יום. האם נכון? איך? מתי - לפני או אחרי היציאה. אילו טפסים יש להמציא? (הזמנות וכד').
* קיימת אפשרות שאבלה כ-5 ימים באנדורה במהלך הרצף. האם ימים אלה לא נספרים ואז סה"כ אהיה 90 ימים ולא אעבור על חוקי ההגירה.

תודה

LIOR
מנוי פעיל
הוספת תגובה
23/7/2013 (8:21)
ליאור שלום.

לישראלים, כיוון שאינם זקוקים לאשרת תייר ע"מ להכנס לאירופה, אין בעיה לערוך סבבי הופעות. מותר יהיה לך לקבל שכר על הופעותיך, כשאת נושא המסים עליך להסדיר מול הרשויות בארץ. אינך זקוק לאשרה מיוחדת לצורך זה. לגבי החזרי הוצאות - כנ"ל: עליך לכלול את הכל בהצהרה לרשויות בארץ, כשאופן ההחזר תלוי בהסכם שיש לך עם המזמין.

לגבי אורך השהיה: היתר השהיה (שבמקרה של ישראלים הוא מיידי בצורת חותמת בדרכון, ואינו מצריך אשרה) הוא אכן ל 90 יום. הארכת האשרה במקרה שלך לא אמורה להוות בעיה. הטפסים שעליך להמציא הם: הזמנות, כרטיס טיסה בחזרה לארץ, תכניות הופעות וכל טופס נוסף שמעיד על אופן הפעילות והזמנים שנקבעו.

ביקור באנדורה אכן יכול להועיל, אבל שים לב שבד"כ אין החתמות דרכון על הגבול עם אנדורה. לכן, בהגיעך לבירה, סור ביום הראשון למשרד הדואר (La Poste) ובקש חותמת מקומית (בתשלום). רוב ההמלצות הניתנות בד"כ באינטרנט (אם בכלל) הן עבור החותמת שניתנת בלשכת התיירות (Sindicat d'Iniciativa), אבל מדובר בחותמת למזכרת שאינה כוללת תאריך (הסיבה שממליצים עליה היא כי היא מעוצבת יפה). במשרד הדואר מקבלים חותמת עגולה הכוללת תאריך. חזור על הפעולה ביום האחרון במידת האפשר.

ההמלצות לגבי שהיה של מספר ימים מעבר ל 90 היום הן "למען הסדר הטוב". לא מוכר לי מקרה שבו בעל דרכון ישראלי עוכב ביציאה מאיזור שנגן מסיבה זו (אף שוטר גבול גם לא ממש מתעמק בדרכון), אבל במידה וזה קורה, מכיוון שאין חותמת רשמית של יציאה מאיזור שנגן או כניסה אליו, ניתן להפנות את תשומת לבו לשהות באנדורה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
23/7/2013 (8:32)
שלום,

תודה על התשובה המפורטת והמועילה.
בהקשר זה כתבת "הארכת האשרה במקרה שלך לא אמורה להוות בעיה. הטפסים שעליך להמציא הם: הזמנות, כרטיס טיסה בחזרה לארץ, תכניות הופעות וכל טופס נוסף שמעיד על אופן הפעילות והזמנים שנקבעו."
שאלתי - מול מי עלי לבצע את הארכת האשרה ומהי הפרוצדורה, בפרט אם במקרה שלי שהייתי אינה במדינה אחת - באופן ספציפי - המדינה בה אני נוחת הינה שוייץ, המדינה ממנה אמריא (ובה אעבור אולי את גבול 90 הימים) היא אוסטריה, והמדינה בה שהייתי היא הארוכה ביותר היא ספרד.

תודה.
ליאור

LIOR
מנוי פעיל
הוספת תגובה
30/7/2013 (18:48)
עשה זאת מול רשויות ההגירה באוסטריה. ברר לפני כן אם אין צורך בקביעת פגישה מראש, שכן ההליך הטכני באוסטריה לא מוכר לי. כמו כן, עדיף שמי שהזמין אותך יעזור לך בכך, בד"כ המארגנים המקומיים של האמנים מסדירים להם את נושא האשרות. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: שנגן..
29/7/2013 (23:57)
היי
אם אני נמצאת במדינת שנגן באירופה ורוצה להמשיך להיות פה זה מספיק לצאת למדינה שלא חתומה על השנגן(בריטניה ?
אם כן צריך לצאת לזמן מסויים או שמספיק יום יומיים?

MICHELLE
מנוי פעיל
הוספת תגובה
30/7/2013 (18:45)
תאורטית, עם סיום שלושת חודשי השהיה על אשרת תייר, עליך לעזוב את איזור שנגן למשך שלושה חודשים.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות צרפתית
23/6/2013 (14:32)
שלום
אחותי יש לה אזרחות צרפתית,רציתי לדעת אם היא יכולה לבקש עלי אזרחות צרפתית,ןאם כן כמה זמן זה תהליך.

תודה,
ניר

BULE._1
מנוי פעיל
הוספת תגובה
26/6/2013 (17:21)
על סמך אתה רוצה לבקש?

ELAD185
מנוי פעיל
הוספת תגובה
6/7/2013 (18:42)
נכון שאל קודמי. אנא קרא את התשובות לשאלות זהות בדפים הקודמים.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: מעבר לאנגליה
31/5/2013 (17:33)
שלום רב!
אני נשואה ובעלת אזרחות פינית. בעלי, בעל אזרחות ישראלית בלבד, קיבל הצעת עבודה באנגליה כשף של מסעדה.
קראתי במספר אתרים לגבי העניין ועדיין לא הצלחתי להבין האם הוא צריך אשרת עבודה או לא?
בנוסף, אני עדיין לא רשומה בשגרירות הפינית כנשואה.
אשמח לדעת 1. האם הוא צריך להוציא אשרת עבודה לפני שאנחנו טסים? 2. מהי הפרוצדורה אם כן? אילו מסמכים אני צריכה?
3.האם חשוב קודם כל לרשום את עצמי כנשואה בשגרירות הפינית?
תודה רבה :)

SHANI30
מנוי פעיל
הוספת תגובה
13/6/2013 (7:10)
שלום רב,
לגבי אשרת העבודה, כן - במקרה של אנגליה יש להוציא אשרת בן זוג של אזרח אירופאי בשגרירות. חשוב לציין בבקשה שכבר יש לו הצעת עבודה כשף, מכיוון שכיום קבלת האשרה הנ"ל אינה אוטומטית.

לגבי הרישום כנשואים, לא משנה היכן נישאתם אלא אם המסמך מוכר ע"י הרשויות הבריטיות. במידה ונשאתם בארץ, ידרש מסמך מתורגם עם אפוסטיל. במידה ונשאתם במדינה אירופאית ובידכם מסמך הנישואים האירופאי (זה שמכיל משבצות ושפות), הוא מספיק לצורך הענין.

בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: הגירה לבלגיה
30/5/2013 (10:28)
שלום רב!
אני בעלת אזרחות ישראלית, בת 27 , לומדת לתואר ראשון באנגלית. מעוניינת להגר לבלגיה. רציתי לדעת איזה אפשרויות עומדות בפני מבחינת אשרות שהייה.

תודה רבה ^_^

ANGEL
מנוי פעיל
הוספת תגובה
13/6/2013 (7:00)
שלום רב, אם אין לך אזרחות אירופאית במקביל תזדקקי לאשרת עבודה. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: שאלה מאוד חשובה
6/6/2013 (9:50)
שלום לכולם,
אני חדש בפורום וחושב לשחזר את האזרחות הרומנית של סבתי שתחיה וע"י כך לדרוש אזרחות רומנית גם לי ולבניי, ביררתי בכל מיני מקומות ובעיקר באינטרנט ותמיד עולים אותם שמות של אותם עו"ד שדורשים מעל 20 אלף שקל על כל התהליך, האם זה מחיר סביר? האם מישהו מכם יודע מניסיון אישי שלו או ניסיון של קרוביו על עו"ד אחר שיש לו ניסיון איתו ושיכול להמליץ עליו? האם מישהו מכם שמע על "עמותת אזרחים למען האזרחים" האם הם אמינים? איך הם בהשוואה ללקיחת עו"ד? אני יודע שהמחיר של עו"ד יותר יקר וקצת מפחיד אותי לעבוד עם עמותה שאני לא מכיר, לא רותצה ליפול על רמאים ולבזבז זמן יקר וכסף. אשמח אם תגיבו בהתייחס לכל השאלות שלי,

בתודה מראש ,
איציק וילמובסקי.

ITZIKV
מנוי פעיל
הוספת תגובה
נושא: אזרחות רומנית
27/5/2013 (22:03)
מה החוק לעבודה בספרד נכון להיום? האם צריך אישור עבודה?

YV1978
מנוי פעיל
הוספת תגובה
28/5/2013 (7:02)
לצערנו כן, לפחות עד סוף השנה הנוכחית.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: באיטליה-מדברים על אישור איחוד אזרחי "הסוג שיש בגרמניה" מה זה בדיוק אומר? האם זה זה נותן תוקף נישואים
24/4/2013 (16:04)
שלום
כבר כמה חודשים ששומעים על כך פה באיטליה שייתכן שבעתיד הקרוב מאוד יאשרו איחוד אזרחי (גם האפיפיור תמך בזה..) שבעצם יאפשר לזוגות חד מיניים להינשא בצורה הזו.. צויין שזה יהיה איחוד אזרחי אשר מונהג כיום בגרמניה (אותם עקרונות) ניסיתי לחפש פה ושם להבין מה זה אומר מבחינץ זכויות? אם אני, אזרח ישראלי ששוהה על ויזת סטודנט וגר באיטליה כבר שנתיים עם בן זוג איטלקי. האם בעתיד זה יאפשר לנו לבצע איחוד אזרחי ויתן לי את הזכויות שיש לזוגות נשואים? לבצע בקשה לאזרחות אחרי שנתיים..? בכלל איחוד אזרחי יתן לי אשרת שהייה באיטליה?

תודה מראש על העזרה !

PRINCE999
מנוי פעיל
הוספת תגובה
20/5/2013 (21:12)
ערב טוב. איחוד אזרחי משמעותו כל הזכויות החלות על זוגות נשואים. השאלה היא האם מדובר בחקיקה שמשמעותה נגזרות החוקים הקיימים, ז"א שהיכן שרשום "נשוי" חוק האיחוד האזרחי יחיל עליו אוטומטית את ההגדרה החדשה, או אם מדובר בחקיקה שדורשת לשנות את החוקים הקיימים ולהכניס בהם באופן מפורש את המילים "או איחוד אזרחי". במקרה זה יש לשנות את חוקי ההגירה והאזרחות, מה שלעתים עלול להמשך חודשים רבים ואף יותר.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
21/5/2013 (20:04)
תודה רבה! אבל השאלה היא האם ידוע לגבי חוק איחוד אזרחי בגרמניה? האם הוא באמת כמו שתיארת..? רק מכניסים לחוק שאיחוד אזרחי נחשב לנישואין..?

חשוב לי לדעת יותר לגבי איחוד אזרחי של זוג גייז בגרמנייה ולדעת איזה זכויות זה נותן בדיוק.. כי איטליה מתכננת לעשות את החוק זהה לזה שבגרמנייה.

שוב תודה מראש!!

PRINCE999
מנוי פעיל
הוספת תגובה
22/5/2013 (9:50)
לעניות דעתי הכוונה בהשוואת הנורמה האיטלקית לגרמנית, ובכך גם הזכויות (והחובות) הנגזרות ממנה, היא בהתייחסות לאיחוד האזרחי לאחר שהחקיקה יוצאת לפועל. למשל, אם לזוגות גאים בגרמניה יש זכות ירושה, אז כנ"ל ייעשה לגבי זוגות גאים באיטליה (במידה וזה אכן מה שמתוכנן).

מה שלא ניתן לגזור מהחוק הגרמני היא צורת החקיקה עצמה, כי זה כבר נובע מיסוד החקיקה האיטלקית. בספרד, למשל, לא ניתן לפרש חוק קיים בצורה שונה ממה שרשום בו, ולכן חקיקה חדשה מחייבת שינוי החוק עצמו ולא ניתן להתייחס אליו בחוק אחר במילים "היכן שרשום א' יש להתייחס כאל א' או ב'". החקיקה כן יכולה לחייב לשנות את החוק עצמו.

לגבי האיחוד האזרחי בגרמניה, הוא מכיל את כל הזכויות הניתנות לזוג נשוי, מלבד אימוץ. בנוסף, בגרמניה –יישות פדרלית- קיימות גם חקיקות מקומיות בכל מדינה המגמישות עוד יותר את החקיקה הכללית (למשל בברלין).

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אינפורמציה
25/4/2013 (9:13)
היי
אשמח לקבל מעט אינפורמציה

אני בת 54 בעלת אזרחות ישראלית וצרפתית
חושבת בקיץ לעבור לברלין
1.אילו מסמכים רצוי שאביא מהארץ?
2.עדיף לתרגם בארץ או בברלין?
3. אלו תנאים סוציאליים מגיעים לי כאזרחית אירופאית,אם בכלל?
4.כאזרחית אירופאית האם יש לי הקלות באישורים\ ניירת במעמד השכרת דירה?
5.באם לא אמצא עבודה(אין תעודה מקצועית בדבר), האם מגיעה לי אבטלה כאזרחית אירופה?
עזרה בשכ"ד?
6. האם גילי מהווה בעיה כלשהי? ביטוח בריאות? וכו'
מראש מתנצלת על כמות השאלות
המון תודה

דניאל
מנוי פעיל
הוספת תגובה
20/5/2013 (21:29)
שלום רב.
לא ברור לי לגבי אילו מסמכים מדובר.
באופן כללי, היותך אזרחית צרפת מאפשרת לך לגור בכל מדינה באיחוד האירופאי.
בתנאי שאת יכולה לכלכל את עצמך (יש לך אמצעים, או מצאת עבודה).
במקרה זה את מוגדרת כתושבת בעלת רישום קומוניטרי.
לגבי תנאים סוציאלים, במידה ואת עובדת, כתושבת חוקית מגיעים לך אותם תנאים של אזרח מקומי. במידה ואינך עובדת, יכולים להיות קשיים – בעיקר בשנים האחרונות כשהמדינות מדקדקות יותר עקב המשבר. לא מגיע לך דמי אבטלה, שכן מעולם לא עבדת בגרמניה.
ביטוח לאומי תלוי באותם גורמים פחות או יותר.
בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
21/5/2013 (6:42)
היי
היה שווה לחכות
המון תודה

דניאל
מנוי פעיל
הוספת תגובה
נושא: אזרחות ספרדית ליהודי ספרד בישראל
27/3/2013 (10:04)
שלום,
אבקש להבין איך ניתן לקבל אזרחות ספרדית ליהודי ספרד,
אבא שלי ומשפחתו עלו ארצה מטורקיה והם דוברי לאדינו.
תודה,
אור.

TOOR
מנוי פעיל
הוספת תגובה
7/4/2013 (10:26)
טורקיה ולאדינו הם התחלה טובה.
נחזור בקרוב עם מידע נוסף.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
8/5/2013 (12:54)
עדיין ממתינה לעדכונים בנושא, עבר חודש מאז פנייתי...

TOOR
מנוי פעיל
הוספת תגובה
20/5/2013 (21:47)
האם יש שאלה ספציפית?

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה

 
 תוכנת ע''י MEDIAWEISZ