ENGLISH עברית ESPAÑOL DEUTSCH
Quality Immigration Services ברוכים הבאים
פורום | הרשמה | כניסה

פורום הגירה ואזרחות אירופאית
דיון זה נפתח לאחר כניסתך האחרונה נושא במועדפים מנוי ותיק או לקוח של החברה הוזהר עקב התנהגות בלתי הולמת
לדיון נוספו תגובות לאחר כניסתך האחרונה דיון חם: מספר רב של תגובות מומחה חיצוני הושעה בעקבות הפרת תקנות האתר

נושא: רילוקיישן לאנגליה
15/10/2012 (22:42)
שלום,

אני עומדת להתחיל בהליכי קבלת ויזת שהייה מטעם העבודה באנגליה. כרגע בן זוגי(לא נשואים) כבר קיבל ויזת שהייה מטעם עבודתו (פוסט דוקטורט) והוא כבר עבר להתגורר שם, עד שאקבל את הויזה כמה פעמים מותר לי להיכנס לאנגליה? האם כדאי להגיש multiple visits visa באופן זמני? מה דרך הפעולה הכי טובה במצב הביניים הזה?

בתודה מראש

לילך
מנוי פעיל
הוספת תגובה
3/11/2012 (9:33)
בוקר טוב, מה שחשוב הוא שפקידי מעבר הגבולות לא יחשדו שאת מתכוונת להשאר, ולכן עדיף להכנס כתיירת לכל דבר מבלי לומר דבר על ההליכים שאת מתכוונת לעבור. יותר מכך, הייתי עומדת בתור בנפרד מבן הזוג בעת הכניסה למדינה. מכיוון שאינך מתכוונת לעבור על אשרת בן זוג אלא על אשרת רילוקיישן, לא אמורה להיות בעיה כללית בסוג זה של מעבר. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: מספר שאלות לגבי שהייה בספרד
18/10/2012 (14:39)
שלום רב, אין ברשותי כל ניירת זרה. דרכון ישראלי בלבד.
1. הגעתי לספרד בטיסת הלוך דרך ג'נבה, היינו, החותמת שיש לי בדרכון היא חותמת כניסה לג'נבה - האם זה מסונכרן עם ספרד? כלומר, כיצד ממשלת ספרד יודעת על הגעתי? האם אשרת השהייה של שלושת החודשים היא לספרד בכלל או לכל האיחוד? ואם אין החתמת דרכונים בכל רחבי האיחוד אז כיצד יודעים שאכן יצאתי מספרד? אני שואלת זאת מכיוון שאני רוצה להישאר פה מעבר ל-3 החודשים המותרים אך חוששת מחותמת שחורה בדרכון בצאתי.
2. לאן אפשר לצאת בקרבת ספרד בשביל לחדש את ויזת השהייה?
3. האם חידוש דרכון מבטל "חותמת שחורה"?
4. אני לומדת פלמנקו במוסד לא רשמי (סטודיו מקומי), האם זה יכול להקנות לי אשרת שהייה ועבודה (כמעין אשרת סטודנט).
אני מאוד רוצה להישאר בספרד אך טובעת בים הבירוקרטיה ולא יודעת מה לעשות אשמח לעזרה....בתודה מראש

JUDIA
מנוי פעיל
הוספת תגובה
3/11/2012 (9:27)
שלום רב,
עפ"י החוק היבש השהיה באיזור שנגן היא עד שלושה חודשים בחצי שנה.
בפועל ניתן לאכוף זאת בעיקר כשמדובר בשלושה חודשים רציפים, כשכאמור עליך לצאת את איזור שנגן ולא לחזור אלא לאחר שלושה חודשים נוספים.
במקרה של ספרד כיום לא קיימת בפועל אכיפת התנאי של חצי השנה, אבל כן נאכף האיסור של שהות של יותר משלושה חודשים, בעיקר לאחרונה.
לגבי ה"סנכרון", הדרכון נחתם בכניסה (ובד"כ ביציאה) מאיזור שנגן, כשתמיד מדובר באותה חותמת (עם המטוס והחץ, סמל במדינה ונקודת המעבר). כפי שאמרת, אין החתמת דרכונים בין מדינות איזור שנגן, מכיוון שלצורך הענין מדובר באיזור אחד, ומה שמשנה זו הכניסה והיציאה ממנו.
לגבי חותם שחור (PNG), בספרד לרוב מדובר בעברה חמורה יותר מסתם שהות מעבר לזמן המותר, בעיקר כשמדובר באזרחי מדינה שלה אין צורך באשרת תייר (למשל ישראל). חותם שחור ניתן כשמדובר באישיות בלתי רצויה או במי שכבר קיבל אזהרה. הענין הוא שמדינות אחרות באיחוד יכולות לשים לב לכך, במידה וההגעה היא אליהן. בכל אופן, חידוש דרכון אינו מבטל חותמת PNG.
לגבי אשרה אפשרית, עליך לשאול במוסד המדובר אם הלימודים בו מאפשרים הוצאת אשרת שהיה לצרכי קורס (שאינה אשרת סטודנט). בכל אופן, לא מדובר באשרה המזכה בזכות לעבודה.
מקווה שעזרתי. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות בריטית
21/10/2012 (11:18)
סבתא שלי נולדה וגדלה בבריטניה, היא בעלת דכרון בריטי
אמא שלי גם מחזיקה בדרכון כזה.
ההורים שלי גרושים.
מה אני צריך לעשות על מנת שאהיה זכאי לדרכון בריטי גם?
האם אני כבר זכאי? או שעליי לעשות משהו?

תודה רבה לכם

ELAD185
מנוי פעיל
הוספת תגובה
3/11/2012 (8:49)
שלום רב, בדרך כלל, אלא במקרים יוצאי דופן, אם אמך נולדה מחוץ לבריטניה וכך גם אתה, אין זכאות אוטומטית לאזרחות בריטית. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: ויזת איחוד משפחה לאיטליה
19/10/2012 (11:36)
שלום,
שמי חגי והנני נשוי לדניאלה (ישראלית בעלת דרכון פולני וישראלי) סטודנטית שנה ראשונה לרפואה בבולוניה באיטליה.
אני פונה אליכם מכיוון שאני פשוט לא מצליח להשיג תשובות במקומות אחרים אליהם אני פונה וכולי תקווה כי אתם המקום הנכון.
בקרוב הנני מסיים את תקופת 90 הימים להם אני זכאי כתייר באיטליה.
אני מעוניין להוציא ויזת איחוד משפחה בכדי שאוכל לשהות לצד אשתי במהלך שהותה באיטליה לצורך לימודיה מידי שנה(6 שנים).
היא אינה עובדת וגם אני לא עובד אך הננו בעלי אמצעים כלכליים.
לאן אלי לפנות? מהם המסמכים אשר עלי להמציא?
בהערכה ובתודה מראש,
חגי.

CHAGAIS
מנוי פעיל
הוספת תגובה
21/10/2012 (17:38)
בהמשך לשאלתי הקודמת, האם ניתן לבקש ארכת שהות באיטליה מעבר ל 90 יום? זאת כמובן עקב העובדה שאשתי (הישראלית) לומדת רפואה שנה א'? באמרת אגב, הנני שוהה באיטליה כבר 70, עוד 20 יום יהיה עלי לצאת תחומי השנגן עד ליום 27.12........... בבקשה נא עזרתכם...

CHAGAIS
מנוי פעיל
הוספת תגובה
3/11/2012 (8:47)
שבת שלום, אף כי איטליה אינה מתחומי התמחותנו עליי להניח כי כמו במקרה של מדינות אחרות אשרת איחוד משפחות במקרה של בן זוג לסטודנט בעל אשרת שהיה שאינו אזרח אירופאי יכולה להנתן רק בשגרירות איטליה בישראל. בכל מקרה, לא ניתן לשהות כתייר באיזור שנגן מעל לתשעים יום בחצי שנה. ישנן מדינות, כגון צרפת, בהן ניתן להשיג אשרת שהיה ארוכה יותר, אולם מכיוון שסטודנט הנו שוהה חוקי עליי להניח כי האשרה היחידה שבאפשרותך להשיג היא אשרת שהיה, שעל פניו "איכותית" יותר, אולם היא בדרך כלל ניתנת להוצאה רק בקונסולית המדינה בישראל. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: הגירה להולנד
24/10/2012 (12:22)
שלום
בעלי אמור לקבל את הדרכון הרומני שלו בתקופה הקרובה , לי יש רק דרכון ישראלי ואנו רוצים להגר להולנד האם אוכל להגר איתו ולקבל תעודת תושב , האם אוכל לעבוד שם ?

LIMOR
מנוי פעיל
הוספת תגובה
3/11/2012 (8:41)
שבת שלום, כאשתו של אזרח רומני תוכלי להגר יחד אתו ולקבל אותן זכויות (כולל זכויות עבודה) בכל מדינה המאפשרת עבודת אזרחים רומנים. בהולנד אפשרות זאת אינה קיימת עד 2014 (אלא אם מדובר בעצמאים). בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: שהייה באירופה
7/10/2012 (12:28)
שלום, אני גרה בישראל ובן הזוג שלי גר בצרפת. לא ברור לי לאיזו תקופה אני יכולה לבקר אותו לפי החוק, לפי מה שהבנתי אני יכולה רק שלושה חודשים מתוך 90 יום. במידה ואני חוזרת לארץ או נוסעת לאנגליה רק לכמה ימים, אני יכולה שוב לחזור לשם לעוד שלושה חודשים?

MERAV123
מנוי פעיל
הוספת תגובה
7/10/2012 (13:22)
שלום רב, לפי החוק היבש מותר לך לשהות באיזור שנגן שלושה חודשים בחצי שנה. במלים אחרות, לאחר שלושה חודשי שהות רציפה עליך לצאת את איזור שנגן למשך שלושה חודשים. עם זאת, במקרה שלך צרפת ניתן לבקש אשרת שהיה לתקופה ארוכה. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
10/10/2012 (14:44)
תודה רבה, לאיזה גוף בצרפת עליי לפנות על מנת להשיג אישור זה?

MERAV123
מנוי פעיל
הוספת תגובה
נושא: מעבר עם בן הזוג-ללא דרכון אירופאי
22/9/2012 (21:23)
שלום,
בן זוגי ואני מעוניינם לעבור להתגורר באחת ממדינות האיחוד.
אני בעלת דרכון אירופאי (צרפתי) והוא לא.
איננו נשואים.השאלה היא האם הוא יזכה לאיזה שהן זכויות\הטבות במידה ונעבור להתגורר יחדיו בחו"ל..?
האם הוא יוכל לקבל אשרת עבודה?
תודה מראש.

TWITY6
מנוי פעיל
הוספת תגובה
29/9/2012 (17:16)
הוא יקבל את אותם תנאים בדיוק שאת תקבלי, כולל אישור לעבוד ולהגורר ׁ(כל עוד הוא איתך כמובן). ברוב מהמדינות אין צורך באשרה, את ההליכים עושים עם ההגעה למדינת היעד אולם יש להתחיל אותם לפני תום שלושה חודשים שישראלי יכול לשהות כתייר. במדינות אחרות (כמו בריטניה) יש צורך באשרת בן זוג. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: עבודה באיחוד האירופי כעצמאי
22/9/2012 (14:47)
אני בעל אזרחות ישראלית ומעוניין להפעיל עסק עצמאי באירופה על בסיס עונתי (קיץ , מאי -אוקטובר) ואגב כך להעסיק כח עבודה מקומי.רציתי לשאול מה האופציות לכך והכוונה בעסק הזה היא להפעילו במספר מדינות במשך העונה בארצות כמו גרמניה בלגיה הולנד צרפת ובריטניה. האם צריך להשיג אישורים מכל מדינה בנפרד. אני בעל זכאות לדרכון רומני אך לא התחלתי עדיין בהליכים. אשמח לתשובה קובי



קובי
מנוי פעיל
הוספת תגובה
29/9/2012 (17:12)
כן, צריך לעבור את ההליך בכל מדינה בנפרד. שים לב שמכיוון שאינך מעונין להגר לאותן מדינות, מדובר בהליך קל באופן יחסי, מה גם שאתה מתכוון להעסיק עובדים מקומיים.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: הגירה לספרד
31/8/2012 (17:19)
שלום אנחנו משפחה של זוג הורים ושני ילדים בני 15 ו5 שמעוניינים לעבור לגור בספרד, בעלי רופא ואני מנהלת חשבונות. אין לנו אזרחות אירופאית. האם המעבר אפשרי בכלל? ומה דרוש בכדי לעבור?

תודה

ALINA70
מנוי פעיל
הוספת תגובה
29/9/2012 (17:10)
מה שאתם רוצים זה לא קל, שכן עליכם ליצור קשר עם מעסיקים פוטנציאלים בעוד מועד. מכיוון שבאיזורים מסוימים יש מחסור ברופאים, הייתי יוצר קשר עם מעסיקים באיזורים אלה. אולם מדובר בהליך הדורש ידיעת השפה, ושעל בסיסו איחוד משפחות עם בני הזוג אינו מיידי. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות משולשת
25/8/2012 (11:20)
שבוע טוב, השאלה שלי היא לגבי שילוב של אזרחויות. לפני כשמונה שנים כשהחלטנו אחיי ואני על הוצאת אזרחות שניה, היו לנו שלוש אפשרויות תאורטיות: הונגרית, גרמנית ורומנית. ההונגרית בתנאים של אז היתה כמעט בלתי אפשרית. לגבי הגרמנית, לא הצלחנו להשיג בזמנו מסמכים מספיקים להוכחה, וזאת לאחר שניסינו את הכל. בסופו של דבר לפני מספר שנים קיבלנו את הדרכון הרומני. לאחרונה גילינו באם כל הבויידעמים Personalausweiβ עתיק של אותו סב ממוצא גרמני. השאלה היא אם נרצה שוב להכנס לסחרור של הליכי אזרחות, האם נוכל לשמור גם על האזרחות הרומנית, בהתחשב בכך שהיא אזרחות מקור (אבל לא מלידה). אנו מודעים לכך שגרמניה לא מאפשרת באופן כללי שתי אזרחויות, אבל במקרה של צאצאים ליהודים שבמקור היו גרמנים - כן. השאלה אם זה תופס גם לגבי האזרחות הרומנית של אותם יהודים. תודה מראש על העזרה.

CATWEAZLE
מנוי פעיל
הוספת תגובה
29/9/2012 (17:07)
על פניו מכיוון שמדובר באזרחות מקור אירופאית, לא תצטרך לוותר עליה. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות צרפתית
23/8/2012 (15:36)
שלום ,
סבא שלי שירת בליגיון הצרפתי במשך 5 שנים.
הוא נפטר לפני כמה שנים ואנחנו מנסים להבין האם היתה לו אזרחות צרפתית ,אין לנו מסמכים שלו חוץ ממסמכי השירות בליגיון.

היכן ניתן לברר פרטים אלו והאם במידה ואין לו אזרחות ניתן לקבל אזרחות על שירותו בליגיון הצרפתי

תודה,
איתי

איתי
מנוי פעיל
הוספת תגובה
29/9/2012 (16:27)
עד כמה שידוע לי שנתיים שירות בלגיון הצרפתי מהווים בסיס לקבלת אזרחות. עם זאת מכיוון שנפטר ללא אזרחות זו, עפ"י החוק הצרפתי לא מגיעה לכם אזרחות מקור. ממליץ לברר באתר הלגיון או בשגרירות.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: שהות ועבודה בספרד
22/8/2012 (19:30)
שלום ,
אני שוהה בספרד בחודשים האחרונים אני ישראלי ואישתי גרמניה(יש לי אישור עבודה ושהיה בגרמניה) .
אני מעוניין להוציא אישור שהיה ועבודה בברצלונה יש לי פגישה בGOBIERNO DE ESPANA
אני מעוניין לדעת האם יש משהו מיוחד שאני אמור להציג בפגישה או תעודת הנישואין מספיקה?

איתי
מנוי פעיל
הוספת תגובה
22/8/2012 (19:53)
תעודת נישואין בינלאומית (זו שיש בה את כל השפות), פדרון משותף, דרכון שלך ודרכון או ת"ז שלה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות ספרדית
20/8/2012 (22:14)
שלום,
אבא שלי נולד בשנת 1953 בטטואן שבמרוקו.
גם סבתא שלי נולדה שם.
בתקופתו, האיזור בו גר היה בשלטון ספרדי.
אבי החזיק בדרכון ספרדי אך בעלייתו לארץ ויתר על האזרחות.
הייתי שמח לדעת מהם זכויותיי לקבלת אזרחות והאם יש לי את האפשרות?

אמור
מנוי פעיל
הוספת תגובה
21/8/2012 (11:32)
צהריים טובים, כפי שודאי קראת בדיונים בפורום בנושא זה, תטואן - על אף הקשר ההסטורי העמוק שיש לה עם ספרד (בירת השלטון הספרדי במרוקו), מעולם לא הוותה חלק מספרד רבתי אלא היתה נתונה, כמו יתר ערי מרוקו, לצורת שלטון הנקראת פרוטקטורט. מסיבה זו, עצם היות מקור משפחתך מתטואן לא מהווה סיבה לקבלת האזרחות הספרדית. עם זאת, אתה טוען שלאביך היה דרכון ספרדי. נתון זה חשוב במידה ואזרחותו היתה אזרחות מקור (קרוב לוודאי שלא). במקרה זה תוכל לבקש אזרחות ספרדית לאחר שנת מגורים חוקיים בספרד. מצד שני, במידה ומשפחתך שימרה את התרבות הספרדית (דוברי חכיתיה וכו'), תוכל לעבור את אותו הליך לאחר שנתיים מגורים בספרד. קיימת גם צורת הענקה ישירה הכרוכה בויתור על האזרחות הישראלית, אף כי זו קשה יחסית להשגה. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: הגירה לספרד
8/8/2012 (19:28)
ערב טוב, מעונין במידע לגבי הגירה לספרד לבעלי דרכון אירופאי-בולגרי. תודה.

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
9/8/2012 (5:30)
בוקר טוב, החל מינואר 2010 אזרחים בולגרים יכולים לגור ולעבוד בספרד ללא צורך באשרה, כמו אזרחי יתר מדינות האיחוד (מלבד רומניה). בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה

 
 תוכנת ע''י MEDIAWEISZ