ENGLISH עברית ESPAÑOL DEUTSCH
Quality Immigration Services ברוכים הבאים
פורום | הרשמה | כניסה

פורום הגירה ואזרחות אירופאית
דיון זה נפתח לאחר כניסתך האחרונה נושא במועדפים מנוי ותיק או לקוח של החברה הוזהר עקב התנהגות בלתי הולמת
לדיון נוספו תגובות לאחר כניסתך האחרונה דיון חם: מספר רב של תגובות מומחה חיצוני הושעה בעקבות הפרת תקנות האתר

נושא: הגירה להולנד
24/10/2012 (12:22)
שלום
בעלי אמור לקבל את הדרכון הרומני שלו בתקופה הקרובה , לי יש רק דרכון ישראלי ואנו רוצים להגר להולנד האם אוכל להגר איתו ולקבל תעודת תושב , האם אוכל לעבוד שם ?

LIMOR
מנוי פעיל
הוספת תגובה
3/11/2012 (8:41)
שבת שלום, כאשתו של אזרח רומני תוכלי להגר יחד אתו ולקבל אותן זכויות (כולל זכויות עבודה) בכל מדינה המאפשרת עבודת אזרחים רומנים. בהולנד אפשרות זאת אינה קיימת עד 2014 (אלא אם מדובר בעצמאים). בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: שהייה באירופה
7/10/2012 (12:28)
שלום, אני גרה בישראל ובן הזוג שלי גר בצרפת. לא ברור לי לאיזו תקופה אני יכולה לבקר אותו לפי החוק, לפי מה שהבנתי אני יכולה רק שלושה חודשים מתוך 90 יום. במידה ואני חוזרת לארץ או נוסעת לאנגליה רק לכמה ימים, אני יכולה שוב לחזור לשם לעוד שלושה חודשים?

MERAV123
מנוי פעיל
הוספת תגובה
7/10/2012 (13:22)
שלום רב, לפי החוק היבש מותר לך לשהות באיזור שנגן שלושה חודשים בחצי שנה. במלים אחרות, לאחר שלושה חודשי שהות רציפה עליך לצאת את איזור שנגן למשך שלושה חודשים. עם זאת, במקרה שלך צרפת ניתן לבקש אשרת שהיה לתקופה ארוכה. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
10/10/2012 (14:44)
תודה רבה, לאיזה גוף בצרפת עליי לפנות על מנת להשיג אישור זה?

MERAV123
מנוי פעיל
הוספת תגובה
נושא: מעבר עם בן הזוג-ללא דרכון אירופאי
22/9/2012 (21:23)
שלום,
בן זוגי ואני מעוניינם לעבור להתגורר באחת ממדינות האיחוד.
אני בעלת דרכון אירופאי (צרפתי) והוא לא.
איננו נשואים.השאלה היא האם הוא יזכה לאיזה שהן זכויות\הטבות במידה ונעבור להתגורר יחדיו בחו"ל..?
האם הוא יוכל לקבל אשרת עבודה?
תודה מראש.

TWITY6
מנוי פעיל
הוספת תגובה
29/9/2012 (17:16)
הוא יקבל את אותם תנאים בדיוק שאת תקבלי, כולל אישור לעבוד ולהגורר ׁ(כל עוד הוא איתך כמובן). ברוב מהמדינות אין צורך באשרה, את ההליכים עושים עם ההגעה למדינת היעד אולם יש להתחיל אותם לפני תום שלושה חודשים שישראלי יכול לשהות כתייר. במדינות אחרות (כמו בריטניה) יש צורך באשרת בן זוג. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: עבודה באיחוד האירופי כעצמאי
22/9/2012 (14:47)
אני בעל אזרחות ישראלית ומעוניין להפעיל עסק עצמאי באירופה על בסיס עונתי (קיץ , מאי -אוקטובר) ואגב כך להעסיק כח עבודה מקומי.רציתי לשאול מה האופציות לכך והכוונה בעסק הזה היא להפעילו במספר מדינות במשך העונה בארצות כמו גרמניה בלגיה הולנד צרפת ובריטניה. האם צריך להשיג אישורים מכל מדינה בנפרד. אני בעל זכאות לדרכון רומני אך לא התחלתי עדיין בהליכים. אשמח לתשובה קובי



קובי
מנוי פעיל
הוספת תגובה
29/9/2012 (17:12)
כן, צריך לעבור את ההליך בכל מדינה בנפרד. שים לב שמכיוון שאינך מעונין להגר לאותן מדינות, מדובר בהליך קל באופן יחסי, מה גם שאתה מתכוון להעסיק עובדים מקומיים.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: הגירה לספרד
31/8/2012 (17:19)
שלום אנחנו משפחה של זוג הורים ושני ילדים בני 15 ו5 שמעוניינים לעבור לגור בספרד, בעלי רופא ואני מנהלת חשבונות. אין לנו אזרחות אירופאית. האם המעבר אפשרי בכלל? ומה דרוש בכדי לעבור?

תודה

ALINA70
מנוי פעיל
הוספת תגובה
29/9/2012 (17:10)
מה שאתם רוצים זה לא קל, שכן עליכם ליצור קשר עם מעסיקים פוטנציאלים בעוד מועד. מכיוון שבאיזורים מסוימים יש מחסור ברופאים, הייתי יוצר קשר עם מעסיקים באיזורים אלה. אולם מדובר בהליך הדורש ידיעת השפה, ושעל בסיסו איחוד משפחות עם בני הזוג אינו מיידי. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות משולשת
25/8/2012 (11:20)
שבוע טוב, השאלה שלי היא לגבי שילוב של אזרחויות. לפני כשמונה שנים כשהחלטנו אחיי ואני על הוצאת אזרחות שניה, היו לנו שלוש אפשרויות תאורטיות: הונגרית, גרמנית ורומנית. ההונגרית בתנאים של אז היתה כמעט בלתי אפשרית. לגבי הגרמנית, לא הצלחנו להשיג בזמנו מסמכים מספיקים להוכחה, וזאת לאחר שניסינו את הכל. בסופו של דבר לפני מספר שנים קיבלנו את הדרכון הרומני. לאחרונה גילינו באם כל הבויידעמים Personalausweiβ עתיק של אותו סב ממוצא גרמני. השאלה היא אם נרצה שוב להכנס לסחרור של הליכי אזרחות, האם נוכל לשמור גם על האזרחות הרומנית, בהתחשב בכך שהיא אזרחות מקור (אבל לא מלידה). אנו מודעים לכך שגרמניה לא מאפשרת באופן כללי שתי אזרחויות, אבל במקרה של צאצאים ליהודים שבמקור היו גרמנים - כן. השאלה אם זה תופס גם לגבי האזרחות הרומנית של אותם יהודים. תודה מראש על העזרה.

CATWEAZLE
מנוי פעיל
הוספת תגובה
29/9/2012 (17:07)
על פניו מכיוון שמדובר באזרחות מקור אירופאית, לא תצטרך לוותר עליה. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות צרפתית
23/8/2012 (15:36)
שלום ,
סבא שלי שירת בליגיון הצרפתי במשך 5 שנים.
הוא נפטר לפני כמה שנים ואנחנו מנסים להבין האם היתה לו אזרחות צרפתית ,אין לנו מסמכים שלו חוץ ממסמכי השירות בליגיון.

היכן ניתן לברר פרטים אלו והאם במידה ואין לו אזרחות ניתן לקבל אזרחות על שירותו בליגיון הצרפתי

תודה,
איתי

איתי
מנוי פעיל
הוספת תגובה
29/9/2012 (16:27)
עד כמה שידוע לי שנתיים שירות בלגיון הצרפתי מהווים בסיס לקבלת אזרחות. עם זאת מכיוון שנפטר ללא אזרחות זו, עפ"י החוק הצרפתי לא מגיעה לכם אזרחות מקור. ממליץ לברר באתר הלגיון או בשגרירות.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: שהות ועבודה בספרד
22/8/2012 (19:30)
שלום ,
אני שוהה בספרד בחודשים האחרונים אני ישראלי ואישתי גרמניה(יש לי אישור עבודה ושהיה בגרמניה) .
אני מעוניין להוציא אישור שהיה ועבודה בברצלונה יש לי פגישה בGOBIERNO DE ESPANA
אני מעוניין לדעת האם יש משהו מיוחד שאני אמור להציג בפגישה או תעודת הנישואין מספיקה?

איתי
מנוי פעיל
הוספת תגובה
22/8/2012 (19:53)
תעודת נישואין בינלאומית (זו שיש בה את כל השפות), פדרון משותף, דרכון שלך ודרכון או ת"ז שלה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות ספרדית
20/8/2012 (22:14)
שלום,
אבא שלי נולד בשנת 1953 בטטואן שבמרוקו.
גם סבתא שלי נולדה שם.
בתקופתו, האיזור בו גר היה בשלטון ספרדי.
אבי החזיק בדרכון ספרדי אך בעלייתו לארץ ויתר על האזרחות.
הייתי שמח לדעת מהם זכויותיי לקבלת אזרחות והאם יש לי את האפשרות?

אמור
מנוי פעיל
הוספת תגובה
21/8/2012 (11:32)
צהריים טובים, כפי שודאי קראת בדיונים בפורום בנושא זה, תטואן - על אף הקשר ההסטורי העמוק שיש לה עם ספרד (בירת השלטון הספרדי במרוקו), מעולם לא הוותה חלק מספרד רבתי אלא היתה נתונה, כמו יתר ערי מרוקו, לצורת שלטון הנקראת פרוטקטורט. מסיבה זו, עצם היות מקור משפחתך מתטואן לא מהווה סיבה לקבלת האזרחות הספרדית. עם זאת, אתה טוען שלאביך היה דרכון ספרדי. נתון זה חשוב במידה ואזרחותו היתה אזרחות מקור (קרוב לוודאי שלא). במקרה זה תוכל לבקש אזרחות ספרדית לאחר שנת מגורים חוקיים בספרד. מצד שני, במידה ומשפחתך שימרה את התרבות הספרדית (דוברי חכיתיה וכו'), תוכל לעבור את אותו הליך לאחר שנתיים מגורים בספרד. קיימת גם צורת הענקה ישירה הכרוכה בויתור על האזרחות הישראלית, אף כי זו קשה יחסית להשגה. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: הגירה לספרד
8/8/2012 (19:28)
ערב טוב, מעונין במידע לגבי הגירה לספרד לבעלי דרכון אירופאי-בולגרי. תודה.

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
9/8/2012 (5:30)
בוקר טוב, החל מינואר 2010 אזרחים בולגרים יכולים לגור ולעבוד בספרד ללא צורך באשרה, כמו אזרחי יתר מדינות האיחוד (מלבד רומניה). בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: זכויות דרכון רומני באירופה
8/8/2012 (19:35)
האם תוכלו לומר לי באיזו מדינות בארופה אני, שאני בעלת דרכון רומני יכולה לחיות?

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
נושא: שאלות לגבי אזרחות ברזיל/פורטוגל /דנמרק
29/7/2012 (9:33)
שלום,
השאלות שלי מכונות לצורך קבלת מידע מקדים בהתייחסות לצעדים שאצטרך לבצע לטובת השגת אזרחות (הגירה)לדנמרק:

1.האם ההתייחסות לדרכון ברזילאי (שאיננו בתוקף משנת 2006, וצריך לחדשו)נחשבת אוטומטית כאזרחות פורטוגלית? אשמח לכל מידע עדכני בעניין זה.

2. במידה וכן, האם זה עשוי לסייע/להזיק להליכי הגירה לדנמרק? משום שקראתי שדנמרק לא
מאפשרת להחזיק באזרחות שהושגה באופן פעיל, למי שרוצה להתאזרח שם.

3. היכן ניתן למצוא מידע רלוונטי על התנאים המקדימים לצורך הגירה לדנמרק?(למעט אתר השגרירות שלהם)
תודה מראש על כל מידע שתוכלו לנדב

MAYA
מנוי פעיל
הוספת תגובה
30/7/2012 (13:08)
שלום רב, דרכון ברזילאי מעיד על אזרחות ברזילאית, לא פורטוגזית. אזרחי ברזיל אינם אזרחי האיחוד האירופאי, על אף היותם דוברי שפה אירופאית במקור (כמו יתר אזרחי אמריקה הלטינית, ומדינות אחרות). בכל מקרה, כפי שציינת, נכון להיום דנמרק אינה מאפשרת אזרחות כפולה, אבל עד כמה שידוע לי קיימת כוונה לערוך שינויים בחוק הנ"ל (בכל מקרה את נדרשת לתשע שנות מגורים ועבודה פעילה בדנמרק). אבל מבחינת הגירה, דרכון ברזילאי לא מועיל ולא מזיק, ממש כמו שדרכון ישראלי לא מועיל ולא מזיק. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
2/8/2012 (12:31)
תודה על תגובתך..
ממה שהבנתי בשיחה עם שגרירות פורטוגל, דרכון ברזילאי מאפשר לשהות שנה/שנתיים בלבד ואז יחשב כאזרח שווה זכויות כולל זכות הצבעה, ומעבר חופשי בין ארצות האיחוד. (אזרחות מלאה -לאחר 6 שנות שהייה).
האם מעבר חופשי לבעלי דרכון האיחוד האירופאי מוגבל בזמן שהייה?
וכן, מהם האפשרויות לבעלי דרכון ישראלי , לשהות מעבר ל-90 יום במדינות האיחוד? (שוודיה/דנמרק)?
תודה!

MAYA
מנוי פעיל
הוספת תגובה
2/8/2012 (16:05)
שלום מאיה, נראה לי שאת מתבלבלת קצת במושגים (בעיקר בין אזרחות לתושבות). לא קיימת אזרחות חלקית או מלאה, בפורטוגל אזרחים ברזילאים יכולים להגיש בקשה להתאזרחות לאחר 6 שנות מגורים חוקיים (בניגוד ל-10 במקרה של מדינות אחרות). בספרד, אגב, הם יכולים להגיש בקשה לאחר שנתיים (ולקבל את האזרחות כעבור ארבע) של מגורים חוקיים. הבעיה היא, כמובן, לקבל אשרת עבודה ומגורים ע"מ לקיים את סעיף המגורים החוקיים. אכן קיים הסכם הדדיות בין פורטוגל וברזיל, הכולל אפשרות הצבעה בבחירות כעבור שנתיים (לא זכור לי אם מדובר בבחירות הכלליות או המחוזיות) ועוד מספר יתרונות, שמתקיימים בעיקר לאחר קבלת מעמד מגורי קבע. מעמד התושבות, המתקיים מתוקף קבלת אשרת עבודה ו/או מגורים, אינו מאפשר שהיה חופשית במדינות האיחוד, כשלגבי המעבר החופשי אותו ציינת - מדובר בהטבה המהווה יתרון לברזילאים שכן באופן כללי הם נדרשים לאשרת תייר ע"מ לבקר ברוב מדינות האיחוד, אולם מכיוון שכישראלית מותר לך גם כך לבקר במדינות אירופה ללא אשרה, לא קיים במקרה שלך יתרון ממשי. אגב, למרות הזכויות שניתנות לברזילאים מכורח הסכם ההדדיות, בפועל דווקא אזרחות ברזילאית אינה מהווה יתרון ממשי. ראשית, מכיוון שאשרת עבודה ממילא ניתנת עפ"י צורך ממשי בשוק העבודה. ושנית, רבע מכלל המהגרים בפורטוגל הם ברזילאים, רבים מהם עובדים במקצועות לא מקצועות ורבים אחרים אינם חוקיים. בשנת 2007 התקיים הליך "הלבנה" של מהגרים ששהו לא כחוק וענו על קריטריונים מסוימים, עשרות אלפים מהם היו ברזילאים, ולמרות הכל עדין ישנם אלפים רבים ששהיתם אינה מוסדרת. לצערי, הם מככבים גם בעולם התחתון הפורטוגלי. לכן, אף כי תאורטית מדובר באזרחי מדינה להם יתרון על אזחי מדינות אחרות, בפועל - ואת זה לא יגידו לך בשגרירות או בכל מוסד רשמי אחר (אבל כן ניתן לקרוא על כך בעיתונות) - לא תמיד הם מתקבלים בעין יפה. לצערי, זו המציאות. שיהיה יום טוב.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: עזרה לגבי אישורים
25/7/2012 (13:09)
רציתי לדעת אם אני רוצה לטוס לחצי שנה ולעבוד במקומות כמו למשל : בולגריה,צכיה וכ"ו..
האם צריך אישור שיהיה שם? ובכללי האם יש צורך בכך אם זה לחצי שנה או שנה? ואם פשוט עוברים או שיש תהליך כל שהוא?

KOKO
מנוי פעיל
הוספת תגובה
25/7/2012 (13:51)
אני מבין שברשותך אזרחות אירופאית?

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
25/7/2012 (16:43)
לא אין לי אזרחות אירופאית
האם דבר כזה ייחשב למהגר לא חוקי? ואם כן מה צריך לעשות כדי ללכת להתגורר שם חצי שנה עד שנה? בנוסף הבנתי הרי שהם מקבלים בזרועות פתוחות אנשים שרוצים לבוא ולהתגורר במיוחד בצכיה או בולגריה האם זה נכון?

KOKO
מנוי פעיל
הוספת תגובה
25/7/2012 (19:54)
ע"מ לעבוד בכל מדינה שהיא מבין חברות האיחוד האירופאי, עליך לקבל אשרת עבודה (או BLUE CARD במקרה של HIGLY PROFESSIONAL EMPLOYEES) במידה ואין ברשותך אזרחות אירופאית (EU+EFTA). ניתן לבקר כתייר עד 90 יום בלבד. במקרה של בולגריה השקעה של חצי מיליון יורו תזכה אותך בתושבות קבע מקומית (לא אירופאית). בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
25/7/2012 (21:09)
קודם כל תודה על העזרה :)
ויש לי עוד כמה שאלות אם תוכל לעזור בטובך
איך אני יכול לקבל את הblue card הזה שדיברת עליו? איך אפשרי לעשותו מה התנאים?
ואם אני רוצה להגיע ליותר מ90 יום משהו בסביבות החצי שנה עד שנה לצרכיים עסקיים איך אני יכול לקבל אשרה ולהשאר שם בלי הרבה דאגות?

KOKO
מנוי פעיל
הוספת תגובה
26/7/2012 (11:48)
לגבי ה BLUE CARD, אנא קרא בראש הפורום. לגבי שהיה של יותר מ-90 יום, מספר מדינות מעניקות אשרת שהיה ארוכה (180 יום) בתנאים מסוימים, כגון צרפת, אולם לא קל להשיג אשרות מסוג זה אלא אם כן מדובר בצרכים קונקרטיים שניתנים להוכחה. במרבית המדינות לא ניתן לשהות יותר מתשעים יום בחצי שנה. עליך לבדוק כל מקרה לגופו. בברכה.

DELASERRA
מומחה הפורום
הוספת תגובה
30/7/2012 (12:55)
אוקי תודה רבה על העזרה
ולמי אפשרי לפנות כדי לקבל עוד מידע על כל זה ועל מדינות ספציפיות?

KOKO
מנוי פעיל
הוספת תגובה

 
 תוכנת ע''י MEDIAWEISZ