ENGLISH עברית ESPAÑOL DEUTSCH
Quality Immigration Services ברוכים הבאים
פורום | הרשמה | כניסה

פורום הגירה ואזרחות אירופאית
דיון זה נפתח לאחר כניסתך האחרונה נושא במועדפים מנוי ותיק או לקוח של החברה הוזהר עקב התנהגות בלתי הולמת
לדיון נוספו תגובות לאחר כניסתך האחרונה דיון חם: מספר רב של תגובות מומחה חיצוני הושעה בעקבות הפרת תקנות האתר

נושא: בקשת אזרחות איטלקית לשוהים מעל 10 שנים/נישואים לאזרח איטלקי
8/1/2013 (1:16)
שלום! אני מחפש כבר שנתיים עזרה וייעוץ.. ברצוני לברר במידה ואני אשהה באיטליה במשך 10 שנים, הבנתי שאוכל לבקש אזרחות ודכרון. האם זה נכון? מה התנאים לכך?

וגם- במידה ואהיה נשוי לארחית איטלקיה זה אכן כך שתוך שנתיים אוכל להתחיל הליך בקשה לדרכון? ותוך כמה זמן אוכל לקבל את דרכון? האם יש תנאים מיוחדים לנשואים? מגורים משותפים? ביקורי פתע...?

תודה מראש.

PRINCE999
מנוי פעיל
הוספת תגובה
9/1/2013 (9:05)
שלום רב, אכן תנאי להתאזרחות באיטליה (משום מה) הוא עשר שנות מגורים חוקיים. במידה ואתה נישא לאזרחית איטלקיה תוכל להגיש בקשה לאחר שנתיים נישואים, וזמן הדיון בה ואישורה הוא כשנה מיום הבקשה. אם יש חשד לנישואים פיקטיביים (מה שנקרא "נישואי נוחיות"), הבקשה לא תאושר, אבל בד"כ החדש אינו נופל על ישראלים אלא על אזרחי מדינות המהוות מקור לגלי מהגרים. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
9/1/2013 (17:34)
היי תודה רבה על התגובה ! הבנתי מכמה שלישראלים מספיק 5 או 7 שנות שהייה חוקיות באיטליה על מנת לבקש אזרחות.. האם זה נכון?
ובמידה ואני על ויזת סטודנט אחרי סיום התואר יש איזושהי ויזה אחרת שאוכל לבקש על מנת להמשיך לשהות באופן חוקי...?

PRINCE999
מנוי פעיל
הוספת תגובה
10/1/2013 (19:17)
אוסיף עוד שאלה - קראתי פה איפשהו ששהייה כסטודנט לא נחשבת ולא נספרת כ"וותק" לביצוע בקשת אזרחות אחרי 10 שנים.. האם זה תקף גם לאיטליה..?!

PRINCE999
מנוי פעיל
הוספת תגובה
24/3/2013 (6:10)
שלום רב וסליחה על האיחור בתשובה.

אכן, אשרת סטודנט אינה נחשבת לאישור מגורים אלא אישור שהיה מוגבל זמן, אשר אינו כולל זכויות תושב (כגון ביטוח לאומי כללי), ולכן אינו נלקח בחשבון כחלק מפרק הזמן הנדרש עבור בקשה להתאזרחות.

That said, תמיד יש אפשרות לפנות לרשויות ולבקש שפרק הזמן יכלל בחישוב. ישנן מדינות שעבור תארים מסוימים (נדרשים) שוקלות בקשות מסוג זה במידה ומגיש הבקשה מגיש בין המסמכים חוזה העסקה במקצוע אותו הוא למד ואותו המדינה מחשיבה למקצוע נדרש.

בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אשרת שהיה ועבודה באיטליה בעת מגורים עם בן זוג (לא נשואים)
14/1/2013 (14:53)
הי חברים, אשמח לעזרה. בן זוגי, יהודי שנולד בישראל, מתגורר באיטליה שנים רבות (אזרח איטלקי).אני בעלת דרכון ישראלי בלבד. אני מתכוונת לעבור לחיות איתו , אלא שמסיבות שלנו, אנחנו לא מעוניינים להתחתן. לפחות לא בשלב זה של החיים. הייתי רוצה לדעת: 1. אני מגיעה לבקר בישראל בכל חודשיים - חודשיים וחצי, כך שאני לא מגיעה לטווח שהיה של 90 יום רצוף. האם בכך אני עוברת על החוק ? 2. דרך מי/ איפה אוכל לקבל מידע מורחב בנושאי אישור שהייה, עבודה,זכויות רפואיות, וכו.. אשמח לקישורים באינטרנט, או הפניה לגורם מוסמך ...אני לא יודעת אם שגרירות איטליה בישראל, תרצה לספק מידע מלא בנושא הזה מה דעתכם ? תודה היידי.

היידי
מנוי פעיל
הוספת תגובה
24/3/2013 (6:05)
שלום רב וסליחה על האיחור בתשובה. הנורמה הרלוונטית לאיזור שנגן קובעת שהיה של עד תשעים יום בחצי שנה, מה שאומר שביקור קצר בארץ לא יאפס את פרק הזמן הנדרש לשהיה מחוץ לאיזור. האם בודקים? זה כבר משהו אחר. חשוב לציין שברוב המדינות לא מדובר בעברה פלילית אלא אדמיניסטרטיבית.

לגבי אשרות, מצורף הלינק הבא.
בברכה.

מצורפים להלן:

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: אזרחות ספרדית ודרכון לילדי
8/1/2013 (21:37)
אני נולדתי בספרד ועליתי עם הורי בגיל 6 לארץ יש לי דרכון ספרדי ילדי רוצים דרכון ספרדי הגדול בן 34 הבת נולדה ת 2והקטן7 בן 25 נולד בארץ

SONEGO33
מנוי פעיל
הוספת תגובה
9/1/2013 (9:07)
לא הבנתי כל כך מי נולד איפה. באופן כללי, מי מילדיך שנולד בספרד יכול לבקש בקשה לאזרחות מקור ספרדית. היתר אינם זכאים לאזרחות שכזו. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
24/3/2013 (5:56)
השבתי בדיון השני. סליחה על האיחור.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: דרכונים לילדי
9/1/2013 (11:02)
שלום רב לי אזרחות ספרדית נולדתי בספרד ויש לי דרכון ספרדי ילדי רוצים דרכון ספרדי בני הגדוך בן 34 נולד כאן בתי בת 27 נולדה בונצואלה ובני הקטן בן 25 נולד בישראל שאלתי מה עלי לעשות על מנת להוציא דרכון ? אני מתאר לעצמי שתחילה עלי לתרגם תעודות ליד ומה עוד

SONEGO33
מנוי פעיל
הוספת תגובה
24/3/2013 (5:53)
שלום רב וסליחה כל האיחור בתשובה. מכיוון שילדיך כבר בוגרים אין הם זכאים לאזרחות מקור, ולכן אין באפשרותך לבקש עבורם דרכון. במידה ויום אחד יעברו לגור בספרד (באמצעות אשרה), מכיוון שנולדו בהיותך אזרחית, יהיה באפשרותם להגיש כעבור שנה בקשה להתאזרחות. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: הארכת שהיה בברצלונה
9/8/2012 (5:26)
בוקר טוב, שמי שרית ואני נמצאת בברצלונה זה כבר חודש שלישי (עוד 16 ימים לסיום תקופת שלושת החודשים). הייתי מעוניינת לדעת כיצד ניתן להאריך את השהיה על תקן תיירת. במידה וזה לא אפשרי (אבל אני מאמינה שכן?) יש לי אפשרות שחברה שגרה בברצלונה (בעלת עסק autonomo) תבקש להעסיק אותי בלי משכורת. האם זה אפשרי? אודה מאוד על העזרה - הייתי ממש רוצה להשאר כאן, ומעדיפה לעשות את זה באופן חוקי.ממתינה לתגובה, בברכה, שרית.

SENT_BY_MAIL
אנונימי
הוספת תגובה
21/8/2012 (11:21)
שרית שלום, לצערי במידה ואינך אזרחית אירופאית לא קיימת אפשרות ריאלית להארכת תוקף השהות בספרד. העסקה (עם משכורת או בלי??) כרוכה בהליך הוצאת אשרת עבודה בשגרירות ספרד בישראל, בהתבסס על תנאי שוק העבודה וצרכי המעסיק. סורי. יום טוב.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
4/3/2013 (8:14)
שלום שרית
אנחנו זוג ישראלים שמאוד רוצים להגר לספרד.
אין לנו דרכון או אזרחות אירופאית .
נשמח אם תוכלי לעזור לנו לספר לנו איך את הגעת לשם אם הצלחת להאריך
את השהייה שלך שם .
תודה מראש !

ELUSH59
מנוי פעיל
הוספת תגובה
נושא: האם ניתן לקבל תושבות קבע לאחר סיום התואר בספרד?
26/2/2013 (17:11)
שלום. אני מעוניין ללמוד בספרד, אבל להשאיר לעצמי את האופציה להגר לשם ב99% ובתור התחלה לקבל תושבות קבע. אז אם סיימתי את לימודי התואר בספרד - אוכל להישאר לגור בספרד ולעבוד באותו מקצוע? מתי עלי להגיש את הבקשה לתושבות קבע ? או שהמעסיק מבקש בשבילי ? ועדיף לפני סיום התואר? והאם אוכל בעצמי להגיש בקשה לתושבות קבע על סמך התואר? ומה הסיכוי שלי בכלל לקבל תושבות קבע לאחר התואר בספרד? מה הביקוש לתואר בפזיותרפיה בספרד?
לגבי הסלקטיבד מה הרמת הידע שעליי להפגין בשפה אירופאית נוספת , לדוגמא באנגלית יש לי 4 יחידות - מה הרמה שאצטרך להפגין במבחן ?
נאמר לי שלא מתחשבים בציוני הבגרות במידה ואני עושה מכינה להכנה למבחן הסקלטיבד. האם יש לי גם יתרון בקבלה כבוגר המכינה במדריד?
עריכה: אם אני מקבל אזרחות ספרדית מתבטלת לי האזרחות הישראלית? כי אם כן אני שוכח מהרעיון כי לא בא לי לוותר על האזרחות הישראלית..

ANONIM
מנוי פעיל
הוספת תגובה
נושא: הוכחת שורשים מגירוש ספרד
21/1/2013 (11:46)
שלום,
גם אני פונה בנוגע להליך אזרחות לצאצאי מגורשי ספרד.
סבתי נולדה ברייבו בוסניה למשפחה מצאצאי גירוש ספרד ושם משפחתה(נעורים)הוא פינצי.
סבתי איננה דוברת לדינו היות ועלתה לארץ (לקיבוץ ללא הורים) בגיל צעיר כיוון שברחה מאירופה בתקופת השואה.
אך בת דודתה של סבתי דוברת לדינו רהוטה.
הייתי מעוניין לדעת כיצד ניתן להוכיח זיקה לגירוש ספרד?
סבתי היא צאצאית של הרב יהודה אלקלעי, רב ספרדי מפורסם וברשותי תעודת לידה של אביה של סבתי החתומה על ידי הקהילה היהודית-ספרדית של סרייבו.

תודה רבה,

TUVAL
מנוי פעיל
הוספת תגובה
נושא: business travel
7/1/2013 (23:11)
To whom it may concern:
I am a businessman who travels a lot to Spain.
My question is regarding the mysterious 90/180 days issue.
I travel every other week or so for a week to Spain and than go out (week on than 10 days out of Europe), thus out of a month I stay 2 weeks. How should I calculate my legal stay in Spain?
Currently I just calculate the total time thus far from the first time I have entered Spain versus the days I actually spent in Spain. As long as I don’t cross 90 to 180 days , am I ok?
Again, I don’t stay more than a week or so every time I fly in to Spain.

Please advice.



Ilan

ILAN77
מנוי פעיל
הוספת תגובה
9/1/2013 (9:01)
Hi Ilan, it's not that mysterious. Theoretically, at the passport checkpoint the immigration officer should sum up the days you have spent in the Schengen Area during the last 6 months. That's theory. In practice, it's not that easy to calculate if your passport is full of entry and exit stamps. I don't think there's any officer who would actually look into it (which means 10 minutes by the stand). Good luck.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
10/1/2013 (18:09)
thank you. when you say calculate the last 6 months that means from the first stamp on the passport? I keep a record of all my flights just in case.
I have also sent your office a request for more permanent consultation. meaning relocation consulting but no one has return my email. my company is thinking of opening a branch in EU but no one has return my email.

ILAN77
מנוי פעיל
הוספת תגובה
10/1/2013 (18:09)
thank you. when you say calculate the last 6 months that means from the first stamp on the passport? I keep a record of all my flights just in case.
I have also sent your office a request for more permanent consultation. meaning relocation consulting but no one has return my email. my company is thinking of opening a branch in EU but no one has return my email.

ILAN77
מנוי פעיל
הוספת תגובה
נושא: שלום רב
6/1/2013 (20:29)
אימי נולדה בשנת 1962 בטנזיר שבמרוקו הספרדית. שם הנעורים שלה הוא מרים בוטבול.
סבתי נולדה בשנת 1942 במקנס שבמרוקו שם הנעורים שלה הוא לורט טולדנו.
האם פרטים אלו יוכלו לעזור לי בהשגת דרכון ארופאי.?

RAZ_COHEN2
מנוי פעיל
הוספת תגובה
9/1/2013 (8:54)
שם משפחתך של סבתך הוא אחד השמות הבולטים בנומקלטורה של יוצאי ספרד. יש על מה לדבר. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
10/1/2013 (15:59)
קודם כל תודה רבה. איך אפשר לקדם את העניין הזה??

RAZ_COHEN2
מנוי פעיל
הוספת תגובה
נושא: דרכון ספרדי ליוצאי מרוקו?
6/1/2013 (19:03)
שלום
ברצוני לברר לגבי אזרחות ספרדית הקשורה למגורשי ספרד. משפחתי מגיעה ממרוקו (קזבלנקה ואל ג'דידה) וידוע לי שבעברי חלק ממשפחתי הגיע מספרד אך לא ידוע לי על מסמכים שיש לי המעידים על כך או על דוברי לדינו במשפחתי. אשמח לדעת האם בכלל מתאפשר לי להתקדם בעניין.

CHICO
מנוי לא פעיל
הוספת תגובה
9/1/2013 (8:52)
בוקר טוב, בעקרון ללא מסמכים המעידים על שייכות הסטורית, לשונית או נומקלטורית למגורשי ספרד, קשה יהיה ע"ב חוק הזכרון ההסטורי החדש להוכיח זכאות לאזרחות מקור ספרדית. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: דרכון ליוצאי מרורו הספרדית-לארשה
3/1/2013 (12:57)
אימי עלתה מלארשה . יש לה דף מדרכון ספרדי שהיה לה .היא שיכת למשפחת -סיבוני ומור יוסף . האם אני זכאית לאזרחות ספרדית?

SHULA
מנוי פעיל
הוספת תגובה
9/1/2013 (8:49)
שלום רב, חשוב להדגיש שאין כרגע הליך מאושר ל"זכאות" לאזרחות ספרדית ע"ב שייכות משפחתית ליוצאי ספרד. חוק הזכרון ההסטורי החדש נמצא בהליכי הגדרה וחקיקה מוקדמים. שם המשפחה סיבוני שייך לקבוצת השמות של מגורשי ספרד במאה ה-15, אולם יכול להיות שתהיה גם תלות מסוימת בשפה שדוברה במשפחה במהלך הדורות, ואולי אף בעיר המגורים הנוכחית ו/או קשר לספרד המודרנית. זה עדין לא ברור לחלוטין. מצד שני, היות אמך אזרחית ספרדיה יכולה לזכות אותך באזרחות ע"ב אזרוח לאחר שנת מגורים חוקיים בספרד, במידה ויום אחד תעברי לגור כאן. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה
נושא: צרפת
1/1/2013 (19:20)

שלום לכולכם
העברית זה לא השפת אם שלי
אז מכווה שתבינו
יש לי שאלה:
אני רוצה להשאר בצרפת יותר מ3 חודשים
יש לי רק דרקון ישראלי
כאשר יגעתי לצרפת לא אחתימו לי דרקון:)
אחרי כשבועיים בצרפת, נסעתי לאנגליה והייתי שם 3חודשים
אחרי זה נסעתי לאמסטרדם
וכשה רציתי לחזור שוב לאנגליה
לא נתנו לי אשור כניסה , ויש לי חותמת מוזרה בדרקון
שאומרת שאין לי כניסה לאנגליה כ6 חודשי
אז הייתי צריכה לחזור לצרפת
השאלה שלי היא :
עם אין לי חותמת כניסה לצרפת זה
אומר שאני יכולה להשאר פה כמה שאני רוצה.?
איך הם יודיעם כמה זמן אני נמצאת בצרפת?
נגיד אין לי חותמת כניסה לצרפת אבל יש לי חותמת לא טובה של אנגלים.
הם יכולים לדעת שאני נמצאת בארופה יותר מ3 חודשים?
יעשו לי בעיות ביציאה מהצרפת?חותמת שחורה?
נגיד אני ארצה לחזור לארץ ואז לנסוע שוב לצרפת?
תודה!

דריה
מנוי פעיל
הוספת תגובה
9/1/2013 (8:37)
שלום רב, לא ברורה לי השתלשלות העניינים - שהיה באנגליה מותרת עד שישה חודשים. ההגדרה "אירופה" אינה הגדרה מוחלטת, שכן בריטניה אינה שייכת לאיזור שנגן והכניסה אליה ממדינות אירופה אחרות כרוכה בבדיקת דרכונים. לדעתי, אי ההחתמה של הדרכון הצרפתי גרמה לפקיד ההגירה האנגלי ללכת "על בטוח". לגבי השאלה איך יודעים כמה זמן שהית בצרפת, או באיזור שנגן בכלל, בעיקרון אם אין לך חותמת בדרכון - לא ניתן לדעת. במדינות מסוימות, במידה ונתקלת במצב בו את אמורה להציג את הדרכון ואין בו חותמת כניסה, הרשויות מחתימות לך אותו עם אפשרות שהיה של בין שבועיים לחודש מרגע ההחתמה (תלוי במדינה). עם זאת, יכול להיות שהתאריך על החותם האנגלי יהווה הוכחה מבחינת רשויות ההגירה הצרפתיות. בברכה.

PICHINAN
מומחה הפורום
הוספת תגובה

 
 תוכנת ע''י MEDIAWEISZ